Een laagdrempelig concept waarbij de aandacht uitgaat naar verse producten  met een verrassende touch passend bij de rijke omgeving.

In de keuken wordt door onze chefs ambachtelijk, puur en herkenbaar gekookt met de mooiste producten. Op de kaart staan naast een wekelijks wisselende pasta, kreeft, mooi vlees en vegetarische gerechten ook heerlijke borrelhappen  zoals punt radijsjes, Spaanse ham of gamba kroketjes die samen op tafel worden uitgestald tot een verrassend geheel.

Het ijs wordt vers gedraaid en onze desserts zijn huisgemaakt. Kom genieten van een cocktail, jouw favoriete wijntje, biertje aan de bar of op ons terras.

Heerlijk lunchen kun je ook in Zaal bij Katoen, denk aan een klassieke toast met avocado en feta, salade met  courgette of brood met Iberico ham .

Ook kun je genieten van een warme maaltijd zoals Noordzeetong in roomboter of een klassiek gebakken kalfstournedos.

ZAAL is open op donderdag tot en met maandag. Op dinsdag en woensdag kan je uiteraard terecht in onze brasserie. Nieuwsgierig geworden, boek dan snel je tafel om te komen genieten van al dit lekkers.

 

 

Menukaart

  • Soepen
  • Kreeftenbisque 14,00
    cognac, room en verse kreeft
  • Geroosterde paprikasoep 8,50 / klein 4,25
    met pesto, bosui en crème fraîche
  • Lunch met brood
  • Duroc D'olives vleeskroket 8,50 - 16,00
    1 of 2 stuks op een vers brioche broodje met mosterdsaus
  • Hollandse garnalenkroket 9,00 - 16,75
    1 of 2 stuks op een vers brioche broodje met cocktailsaus
  • Gerookte zalm 14,75
    op een brioche toast met dille, zacht gekookt ei, rode ui en mierikswortel
  • Hollandse garnalen 15,50
    op een brioche toast met kropsla, cocktailsaus en tomaat
  • Iberico ham 15,50
    op zuurdesembrood met tomaat sjalotten compote, dragon Manchego kaas en olijfolie
  • Salades 15,50
    op zuurdesembrood met tomaat sjalotten compote, dragon Manchego kaas en olijfolie
  • Salade met courgette V 15,50
    citrusdressing, geroosterde puntpaprika, pijnboompitten en Tete de Moine kaas
  • Salade van runder tataki 17,50
    met Madeira truffelvinaigrette, rucola en aardappelkaantjes
  • Salade met gerookte vissoorten 17,50
    makreel, ansjovis, Hollandse garnalen, rode ui, appel met ponzu dressing
  • Lunch hoofdgerechten 17,50
    makreel, ansjovis, Hollandse garnalen, rode ui, appel met ponzu dressing
  • Geroosterde bloemkool V 18,50
    van de BBQ met sesamzaad, komijn, gember, yoghurt met Bharat, dragon mayonaise, hazelnoten en feta
  • Kleine Noordzeetong 1 stuks 19,75 - 2 stuks 28,50
    in de roomboter gebakken, peterselie en citroen
  • Black angus steak 27,50
    gebakken met paddenstoelen, sjalot, pepersaus en een frisse salade
  • We love desserts 27,50
    gebakken met paddenstoelen, sjalot, pepersaus en een frisse salade
  • Dame blanche 11,00
    vers gedraaid vanille ijs met warme chocolade saus en slagroom
  • Advocaat erbij? 3,50
  • Baba au rhum 11,00
    met specerijen crème en compote van ananas
  • Eclair 11,50
    met karamel, gekarameliseerde noten en tonkabonenijs
  • Millefueille 12,00
    met pistache crème, pure chocolade en bloedsinaasappelsorbet
  • Kaas assortiment 14,75
    van kaasmeester van Tricht met notenbrood en passend garnituur
  • Geen plek meer voor dessert?
  • Chocolade bonbons 1,75
    per stuk
  • Espresso Martini 10,00
  • Bitterbal van prosciutto 9,75
    met mosterdmayonaise
  • Iberico ham 15,50
    Paleta Capa Negra
  • Taggiasche olijven 5,75
  • Krokante mosselen 6,75
    met remouladesaus
  • Kruiden crackers 7,50
    met Parmezaanse kaas en ras el hanout
  • Padron pepers 6,50
    met crème van gerookte paprika
  • Geitenkaas kroketjes 4 stuks 6,75
    met Sriracha mayonaise
  • Bouillabaisse kroketjes 8,50
    met cocktailsaus
  • Vers tapas brood 8,50
    met harissahummus, boerenboter en pesto
  • Kaas van van Tricht 10,00
  • Oesters 4,00 per stuk
    Oosterschelde, Zeeland
  • Oysri oester 4,50 per stuk
    Dungarvan Bay, Ierland
  • Oester van de chef 5,00 per stuk
    met wisselende smaken
  • Geay speciale oesters 5,50 per stuk
    Normandië, Frankrijk
  • Voorgerechten
  • Kreeftenbisque 14,00
    cognac, room en verse kreeft
  • Geroosterde paprikasoep V 8,50
    met pesto, bosui en crème fraîche
  • Gebrande avocado V 12,50
    met tomatenpoeder, koolrabi, zoetzure komkommer, shiitake, rode ui en compote met lavas
  • Salade met courgette V 13,50
    citrusdressing, geroosterde punt paprika, pijnboompitten en Tete de Moine kaas
  • Tataki van rund 15,50
    met Madeira truffel vinaigrette, rucola en aardappelkaantjes
  • Kalfswang 16,75
    zacht gegaard met jus van truffel, bosui, knolselderij en mosterd
  • Gebakken coquilles 19,00
    met aardappelschuim, postelein, orzo pasta met bleekselderij, tomaat en spek crumble
  • Carpaccio van langoustine 21,50
    rauw gemarineerd met basilicum vinaigrette, limoen, groene appel en crème fraîche
  • Ganzenlever terrine (BIO) 23,50
    met pure chocolade op brioche toast, gewurztraminer gel en appelcompote
  • Halve kreeft 27,50
    natuur gekookt in court-bouillon met salade en verse mayonaise
  • Halve kreeft 29,50
    gegratineerd met kruidenboter, dragon en Parmezaanse kaas
  • Hoofdgerechten 18,50
    met uienjus, macadamia noot, linzensalade met oude Manchego kaas en kervel
  • Geroosterde bloemkool 18,50
    van de BBQ met sesamzaad, komijn en gember, yoghurt met Bharat, dragon mayonaise, hazelnoten en feta
  • Kleine Noordzeetong 1 stuks 19,75 - 2 stuks 28,50
    in de roomboter gebakken, citroen, peterselie en remouladesaus
  • Kreeft heel of half 27,50 - 49,00
    natuur gekookt in court-bouillon met salade en verse mayonaise
  • Kreeft heel of half 29,50 - 51,00
    gegratineerd met kruidenboter, dragon en Parmezaanse kaas
  • Zeebaarsfilet 26,50
    gebakken met geplette aardappel, gemarineerde venkel, zeewier poeder, saus van curry en Noilly prat
  • Open ravioli 29,50
    met kreeft, saus van kreeft, saffraan crème, bospeen en kervel
  • (onglet) rundvlees 28,50
    grove structuur van rundvlees met rode wijn sjalot saus, gekonfijte aardappel, paddenstoelen en witlof
  • Kalfstournedos 'Rossini' 28,50
    klassiek met gebakken paddenstoelen en Madeira saus
  • met ganzenlever 5,00
  • Extra bijgerechten 5,00
  • Warme seizoensgroenten 5,00
  • Kropsla 4,50
    met citroen vinaigrette, gekookt ei, Parmezaanse kaas en croutons
  • Aardappelkroketjes 3,75
    6 stuks
  • Verse frieten 3,75
    met mayonaise
  • We love desserts 11,00
    vers gedraaid vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom
  • Dame blanche 11,00
    vers gedraaid vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom
  • Advocaat erbij? 3,50
  • Babe au rhum 11,00
    met specerijen crème en compote van ananas
  • Eclair 11,50
    met karamel, gekarameliseerde noten en tonkabonenijs
  • Millefeuille 12,00
    met pistache crème met pure chocolade en bloedsinaasappelsorbet
  • Kaas assortiment 14,75
    van kaasmeester van Tricht met notenbrood en passend garnituur
  • Chocolade bonbons 1,75
    per stuk
  • Espresso martini 10,00
  • Kippensoepje
  • Ham met meloen
  • Pasta met tomatensaus
  • Biefstuk met frietjes
  • Frikandel met frietjes
  • Kroket met frietjes
  • Sliptong met frietjes
  • Kinderijsje