Een laagdrempelig concept waarbij de aandacht uitgaat naar verse producten  met een verrassende touch passend bij de rijke omgeving.

In de keuken wordt door onze chefs ambachtelijk, puur en herkenbaar gekookt met de mooiste producten. Op de kaart staan naast een reuzengamba met noodles, kreeft, mooi vlees en vegetarische gerechten ook heerlijke borrelhappen  zoals punt radijsjes, Spaanse ham of gamba kroketjes die samen op tafel worden uitgestald tot een verrassend geheel.

Het ijs wordt vers gedraaid en onze desserts zijn huisgemaakt. Kom genieten van een cocktail, jouw favoriete wijntje, biertje aan de bar of op ons terras.

Heerlijk lunchen kun je ook in Zaal bij Katoen, denk aan een klassieke toast met avocado en feta, salade met  bettine grand cru gietenkaas  of brood met Iberico ham .

Ook kun je genieten van een warme maaltijd zoals Noordzeetong in roomboter of een klassiek gebakken kalfstournedos.

ZAAL is open op donderdag tot en met maandag. Op dinsdag en woensdag kan je uiteraard terecht in onze brasserie. Nieuwsgierig geworden, boek dan snel je tafel om te komen genieten van al dit lekkers.

 

 

Menukaart

  • Soepen
  • Kreeftenbisque 13,50
    cognac, room en verse kreeft
  • Uiensoep 8,50
    Franse uiensoep
  • Lunch met brood
  • Hollandse garnalenkroket 8,25 - 16,50
    1 of 2 stuks op een vers brioche broodje met cocktailsaus
  • Duroc D'olives vleeskroket 8,00 - 15,50
    1 of 2 stuks op een vers brioche broodje en mosterd
  • Toast met avocado en feta V 11,50
    limoen, roze peper, krokante zaden en noten
  • Gerookte zalm 14,50
    op een brioche toast met dille, zacht gekookt ei, rode ui en mierikswortel
  • Iberico ham 15,50
    op zuurdesembrood met tomaat sjalotten compote, dragon Manchego kaas en olijfolie
  • Salades
  • Salade met betinne grand cru geitenkaas V 15,50
    rode en gele bieten gemarineerd met gerookte bieten vinaigrette, druiven, roodlof en linzen
  • Salade met eendenborst 16,50
    verse vijgen, cranberry's, citrus dressing en beukenzwammen
  • Salade met gerookte vissoorten 17,50
    ansjovis, makreel, gerookte zalm, Hollandse garnalen, rode ui en appel met ponzu dressing
  • Lunch hoofdgerechten
  • Gepofte knolselderij V 18,50
    met uienjus, macadamia noot, linzen salade, met oude Manchego kaas en kervel
  • Kleine Noordzeetong 1 stuks 19,75 - 2 stuks 28,50
    in de roomboter gebakken, peterselie en citroen
  • Black angus steak 27,50
    gebakken met paddenstoelen, sjalot en pepersaus
  • We love desserts
  • Crêpe suzette 11,00
    sinaasappel, Grand Marnier, geconfijte sinaasappelschil en vanille ijs
  • Dame blanche 11,00
    vers gedraaid vanille ijs met warme chocolade saus en slagroom
  • Advocaat erbij? 3,50
  • Moulleux au chocolat 11,00
    met ganache van citroen en gember, appelcompote en honing ijs
  • Tiramisu 12,00
    koffiemousse, cacao, gekarameliseerde noten en yoghurt ijs
  • Kaas assortiment 14,75
    van kaasmeester van Tricht met notenbrood en passend garnituur
  • Geen plek meer voor dessert?
  • Chocolade bonbons 1,75
    per stuk
  • Espresso Martini 10,00
  • Iberico ham 15,50
    Paleta Capa Negra
  • Punt radijsjes 4,50
    met hoevekaas, citroen en bieslook
  • Taggiasche olijven 5,75
  • Mini flammküchen 6,50
    met geitenkaas, olijven en pijnboompitten
  • Goujonettes 6,75
    gefrituurde visreepjes met tartaarsaus en citroen
  • Gamba kroketjes 4 stuks 8,50
    met Jalapeño crème
  • Chorizo kroketjes 4 stuks 9,50
    met savora mosterd en dragon
  • Tapas brood 8,50
    met peper aïoli, boerenboter en pesto
  • Kaasje van de dag 8,50
    van kaas affineurs van Tricht
  • Oesters
  • Zeeuwse platte oester 4,00 per stuk
    Oosterschelde, Zeeland
  • Oester van de chef 5,00 per stuk
    met wisselende smaken
  • Geay specialis oesters 5,50 per stuk
    Normandië, Frankrijk
  • Voorgerechten
  • Kreeftenbisque 13,50
    cognac, room en verse kreeft
  • Rode en gele bieten V 13,50
    gemarineerd met gerookte bieten vinaigrette, druiven, roodlof linzen en Betinne Grand Cru geitenkaas
  • Tarte tatin V 12,50
    met rode ui, gepofte pompoen, citroen tijm, pecannoten, sinaasappel en beukenzwammen
  • Tataki van rund 15,50
    met Madeira truffel vinaigrette, rucola en aardappelkaantjes
  • Gerookte eendenborst 16,50
    van de Green egg, witlof, parel couscous met sinaasappel en bieslook olie, groene kruiden en paprika gel
  • Carpaccio van langoustine 19,50
    rauw gemarineerd met basilicum vinaigrette, limoen, groene appel en crème fraîche
  • Gebakken ganzenlever (bio) 22,50
    met appel, bloedworst, knolselderij, saus van vijgen en rode port
  • Halve kreeft 21,50
    natuur gekookt in court-bouillon met salade en verse mayonaise
  • Halve kreeft 23,50
    gegratineerd met kruidenboter, dragon en Parmezaanse kaas
  • Hoofdgerechten
  • Gepofte knolselderij 18,50
    met uienjus, macadamia noot, linzensalade met oude Manchego kaas en kervel
  • Kleine Noordzeetong 1 stuks 19,75 - 2 stuks 28,50
    in de roomboter gebakken, citroen, peterselie en remouladesaus
  • Kreeft heel of half 22,50 - 39,50
    natuur gekookt in court-bouillon met salade en verse mayonaise
  • Kreeft heel of half 23,50 - 41,00
    gegratineerd met kruidenboter, dragon en Parmezaanse kaas
  • Reuzen gamba 25,50
    van de grill met knoflook, chili, citroengras, paksoi en dandan noodles met pinda en bosui
  • Rogvleugel filet 26,50
    gebakken met specerijen, gemarineerde groenten, witte wijnsaus
  • Hertenfilet 28,50
    gebakken met spitskool, oesterzwammen, rode biet en jus van geroosterde rozemarijn
  • Kalfstournedos 'Rossini' 28,50
    klassiek met gebakken paddenstoelen en Madeira saus
  • met ganzenlever 5,00
  • Extra bijgerechten 4,50
    met citroen vinaigrette, gekookt ei, Parmezaanse kaas en croutons
  • Warme seizoensgroenten 5,00
  • Kropsla 4,50
    met citroen vinaigrette, gekookt ei, Parmezaanse kaas en croutons
  • Aardappelkroketjes 3,75
    6 stuks
  • Verse frieten 3,75
    met mayonaise
  • We love desserts 11,00
    sinaasappel, Grand Marnier, geconfijte sinaasappelschil en vanille ijs
  • Crêpe suzette 11,00
    sinaasappel, Grand Marnier, geconfijte sinaasappelschil en vanille ijs
  • Dame blanche 11,00
    vers gedraaid vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom
  • Advocaat erbij? 3,50
  • Moulleux au chocolat 11,00
    met ganache van citroen en gember, appelcompote en honing ijs
  • Tiramisu 12,00
    koffiemousse, cacao, gekarameliseerde noten en yoghurt ijs
  • Kaas assortiment 14,75
    van kaasmeester van Tricht met notenbrood en passend garnituur
  • Chocolade bonbons 1,75
    per stuk
  • Espresso martini 10,00
  • Kippensoepje
  • Ham met meloen
  • Pasta met tomatensaus
  • Biefstuk met frietjes
  • Frikandel met frietjes
  • Kroket met frietjes
  • Sliptong met frietjes
  • Kinderijsje