Een laagdrempelig concept waarbij de aandacht uitgaat naar verse producten  met een verrassende touch passend bij de rijke omgeving. In de keuken wordt door onze chefs ambachtelijk, puur en herkenbaar gekookt met de mooiste producten. Op de kaart staan naast een wekelijks wisselende pasta, kreeft, mooi vlees en vegetarische gerechten ook heerlijke borrelhappen zoals Iberico ham of Duroc d’olives bitterballen die samen op tafel worden uitgestald tot een verrassend geheel. Het ijs wordt vers gedraaid en onze desserts zijn huisgemaakt. Dus kom genieten met een cocktail, jouw favoriete wijntje, biertje aan de bar of op ons terras! ZAAL is open op donderdag tot en met zondag.

 

 

Menukaart

  • Soepen
  • Kreeftenbisque 15,00 / klein 8,50
    cognac, room en verse kreeft
  • Romige knolselderij-truffelsoep 9,50 / klein 5,50
    met hazelnoot en shiitake
  • Lunch met brood
  • Varkenswang kroket 8,50 - 16,00
    1 of 2 stuks op een vers brioche broodje met mosterdsaus
  • Hollandse garnalenkroket 11,50 - 18,50
    1 of 2 stuks op een vers brioche broodje met cocktailsaus
  • Oud kaaskroketten V 8,00 - 15,75
    1 of 2 stuks op een vers brioche broodje met dragonmayonaise
  • ZAAL's clubsandwich 16,00
    chorizo, olijventapenade, sla, tomaat, komkommer, eiersalade, Emmertaler kaas en casave chips
  • ZAAL's vega clubsandwich V 14,50
    olijventapenade, sla, tomaat, komkommer, eiersalade, Emmertaler kaas en casave chips
  • Toast 15,75
    met dungesneden rosbief, krabsalade, rucola, augurk en dragonmayonaise
  • Focaccia 15,00
    burrata, mortadella, pistache, rucola, tomaat en basilicumpesto
  • Zuurdesembrood 14,00
    met warme beenham, mosterdmayoonaise, bosui en Parmezaanse kaas
  • Tuna melt broodje 14,50
    met Cheddar kaas, rode ui, kappertjes en siricha mayonaise
  • Salades 12,50
    met krokante kip, tomatensambal, kropsla, rode ui en cashewnoten
  • Salade rode biet 17,50
    met Granny Smith, Tête de Monde kaas, hangop met dragon, pecannoten, witlof en gerookte bieten vinaigrette
  • Salade rosbief 18,50
    augurk, Amsterdamse uitjes, Parmezaanse kaas, rucola, croutons en truffelmayonaise
  • Salade gerookte vis 19,50
    makreel, zalm, ansjovis, rode ui, appel en ponzu dressing
  • Lunch hoofdgerechten 18,75
    makreel, zalm, Hollandse garnalen, rode ui, appel en ponzu dressing
  • Romige risotto 23,50
    van parelgort met burrata, pompoen, paddenstoelen en verse wintertruffel
  • Kleine Noordzeetong 1 stuks 24,50 - 2 stuks 36,50
    in de roomboter gebakken, peterselie, citroen en remouladesaus
  • Black angus steak 28,50
    gebakken met paddenstoelen, sjalot, pepersaus en een frisse salade
  • We love desserts 27,50
    gebakken met paddenstoelen, sjalot, pepersaus en een frisse salade
  • Dame blanche 12,00
    vers gedraaid vanille ijs met warme chocolade saus en slagroom
  • Advocaat erbij? 3,50
  • Citroen mergengue taartje 12,50
    pure chocolade ganache met hazelnoot, passievrucht en granité van Limoncello
  • Chocol dessert 12,50
    chocolade mousse, karamel, pinda, brownie, chocolade krokant en karamelijs
  • Clafoutis 11,50
    uit de oven met appels en peren, bitterkoekjes, kaneel, amandel, vanille room en kaneelijs
  • Kaas assortiment 14,75
    van kaasmeester van Tricht met notenbrood en passend garnituur
  • Geen plek meer voor dessert?
  • Chocolade bonbons 1,75
    per stuk
  • Macarons 2,50
    per stuk
  • Espresso Martini 11,00
  • Iberico ham 15,50
    Paleta Capa Negra
  • Taggiasche olijven 5,75
  • Ambachtelijke rundvlees bitterbal 9,75 - 12,00 - 16,00
    met mosterdmayonaise (6, 8 of 12 stuks)
  • Kaas-rucola kroketjes 7,50 (4 stuks)
    met basilicummayonaise
  • Flammes frites 6,00
    met ras el hanout en romesco
  • Intvisringen 8,50
    met Japanse specerijen, aïoli en citroen
  • Tapas brood 8,50
    met boerenboter, romesco en hummus
  • Brie de meaux 12,00
    uit de oven met knoflookolie, rozemarijn en grisini
  • Krokante kipsticks 8,50
    met rode curry crumble en siriacha mayonaise
  • Oesters 9,50
    met zoetzure saus, sesam, bosui en pinda's
  • Oysri oester 4,50 per stuk
    Dungarvan Bay, Ierland
  • Zeeuwse platte oester 5,00 per stuk
    Oosterschelde, Zeeland
  • Oester van de chef 5,50 per stuk
    met wisselende smaken
  • Voorgerechten
  • Kreeftenbisque 15,00 / klein 8,50
    cognac, room en verse kreeft
  • Romige knolselderij-truffelsoep V 9,50 / klein 5,50
    met hazelnoot en shiitake
  • Tartaar van rode biet V 15,50
    Granny Smith, Tête de Monde kaas, hangop met dragon, pecannoten en gerookte bieten vinaigrette
  • Wild zwijn wang 16,75
    zacht gegaard met zilveruitjes, wortel-gember puree en krokante olijfkruimels
  • Hollanse garnalen 19,50
    tomaat gevuld, cocktailsaus, dragon en een krachtige garnalenbouillon met venkel
  • Carpaccio van langoustine 24,50
    groene appel en limoen basilicum vinaigrette
  • Gebakken eendenlever 21,50
    brioche, gerookte paling, appelcompote, gerookte uien crumble en PX stroop
  • Carpaccio 18,50
    van wagyu rund, Oosterse dressing, rucola, pijnboompitten, miso crème en Parmezaanse kaas
  • Gamba XL 27,50
    1 st, gegrild met kruidenboter, dragon en Parmezaanse kaas
  • Hoofdgerechten 29,50
    met kruidenboter, dragon en Parmezaanze kaas
  • Romige risotto V 23,50
    van parelgort met burrata, pompoen, paddenstoelen en verse winter truffel
  • Kleine Noordzeetong 1 stuks 24,50 - 2 stuks 36,50
    in de roomboter gebakken, citroen, peterselie en remouladesaus
  • Hertenfilet 31,50
    gebakken met groene kool, shiitake, stoofpeer en rode bier-balsamico saus
  • Roodbaarsfilet 26,50
    gebakken in de roomboter met wakame, courgette en witte wijnkervelsaus
  • Gamba's XL 46,50
    2 st, gegrilde met kruidenboter, dragon en Parmezaanse kaas
  • Eendenborstfilet 27,50
    met witlof, kroketje van gekonfijte eendenbout, rode uiencompote en eigen jus met braam en steranijs
  • Dry aged ribeye Holstrein 200gr. 36,50
    van de Green Egg, paddenstoelen, geroosterde knoflookcrème, borettane uien en truffelsaus
  • Kalfstournedos 32,50
    klassiek met paddenstoelen en Madeirasaus
  • 9,50
    met gebakken ganzenlever
  • Extra bijgerechten 9,50
    met gebakken ganzenlever
  • Warme seizoensgroenten 5,00
  • Kropsla 4,50
    met citroen vinaigrette, gekookt ei, Parmezaanse kaas en croutons
  • Aardappelkroketjes 3,75
  • Verse frieten 3,75
    met mayonaise
  • We love desserts 3,75
    met mayonaise
  • Dame blanche 12,00
    vers gedraaid vanille ijs met warme chocoladesaus en room
  • Advocaat erbij? 3,50
  • Citroen merengue taartje 12,50
    pure chocolade gnaache met hazelnoot, passievrucht en granité van Limoncello
  • Chocol dessert 12,50
    chocolade mousse, karamel, pinda, brownie, chocolade krokant en karamelijs
  • Clafoutis 11,50
    uit de oven met appels en peren, bitterkoekjes, kaneel, amandel, vanille room en kaneelijs
  • Kaas assortiment 14,75
    van kaasmeester van Tricht met notenbrood en passend garnituur
  • Chocolade bonbons 1,75
    per stuk
  • Macarons 2,50
    per stuk
  • Espresso martini 11,00
  • Tomatensoep 4,50
    met een boterham
  • Kindertosti 4,50
    met ham en/of kaas
  • Frikandel of kroket 5,50
    met frietjes & appelmoes
  • Pasta 7,50
    met tomatensaus en geraspte kaas
  • Kinder sliptong 15,50
    met frietjes
  • Bolletje vanille ijs 2,50
    met spikkels
  • Soesjes 5,50
    met vanilleijs